Americké kukuřičné lívance

Občas, když už ležím zachumlaná v posteli a přemýšlím nad jídlem na další den, tak si říkám, že bych si mohla udělat den se sníženým příjmem sacharidů. Ne že bych chtěla držet sacharidové vlny, nebo něco podobného, ale spíš přemýšlím, že bych tím mohla trochu překvapit tělo a šokovat organismus. Přece jen někdy je to potřeba. 

Ono je ale sice moc hezké, když si tohle říkáte večer v posteli, kde se to jeví značně snadné. Jenže potom přijde ráno, pocit hladu a všechny vaše nápady na nízkosacharidová jídla jsou pohřbena pod představou nadýchaných a lahodných lívanců, které provoní celý dům. 

Přesně to se mi stalo nedávno a díky tomu vznikly tyto úžasné lívance, které se rozplývají na jazyku. Nekecám, opravdu jo! Jen si je vyzkoušejte, protože jsou vážně jednoduché a ještě dlouhou chvíli po dojedení nebudete mít potřebu cokoliv jíst. A to se vyplatí. 


INGREDIENCE

3 vajíčka
120g kukuřičné mouky
130ml rostlinného mléka 
vrchovatou lžičku kypřícího prášku
sladidlo (já použila pár kapek flavdrops)

POSTUP

Do dvou misek si rozdělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zatímco do žloutků přidáme všechny zbylé ingredience a pořádně promícháme, dokud nevznikne hustější těsto. Poté opatrně vmícháme vyšlehané bílky. Nyní už můžeme těsto přelívat na mírně rozpálenou pánvičku potřenou kokosovým nebo olivovým olejem a necháme smažit dozlatova z obou stran.

Na ozdobu jsem použila tvaroh smíchaný s proteinem, arašídy a milované banány :)


You May Also Like

0 komentářů