Občas, když už ležím zachumlaná v posteli a přemýšlím nad
jídlem na další den, tak si říkám, že bych si mohla udělat den se sníženým
příjmem sacharidů. Ne že bych chtěla držet sacharidové vlny, nebo něco
podobného, ale spíš přemýšlím, že bych tím mohla trochu překvapit tělo a
šokovat organismus. Přece jen někdy je to potřeba.
Ono je ale sice moc hezké, když si tohle říkáte večer v posteli, kde se to
jeví značně snadné. Jenže potom přijde ráno, pocit hladu a všechny vaše nápady
na nízkosacharidová jídla jsou pohřbena pod představou nadýchaných a lahodných
lívanců, které provoní celý dům.
Přesně to se mi stalo nedávno a díky tomu vznikly tyto úžasné lívance,
které se rozplývají na jazyku. Nekecám, opravdu jo! Jen si je vyzkoušejte,
protože jsou vážně jednoduché a ještě dlouhou chvíli po dojedení nebudete mít
potřebu cokoliv jíst. A to se vyplatí.
INGREDIENCE
3 vajíčka
120g kukuřičné mouky
130ml rostlinného mléka
vrchovatou lžičku kypřícího
prášku
sladidlo (já použila pár kapek
flavdrops)
POSTUP
Do dvou misek si rozdělíme
žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zatímco do žloutků přidáme
všechny zbylé ingredience a pořádně promícháme, dokud nevznikne hustější těsto.
Poté opatrně vmícháme vyšlehané bílky. Nyní už můžeme těsto přelívat na mírně
rozpálenou pánvičku potřenou kokosovým nebo olivovým olejem a necháme smažit
dozlatova z obou stran.
Na ozdobu jsem použila tvaroh smíchaný s proteinem, arašídy a milované
banány :)
0 komentářů